Summa sidvisningar

söndag 20 februari 2011

Så sakteliga...

växer vårt hus fram! Nu är det tid för en massa beslut, känns som att allt från val av golv till ljusknapp är livsavgörande... =)

När det gäller golvet har vi i alla fall kommit till ett val... eller, egentligen har vi ju inte valt alls. Att vi ville ha furuplankgolv, det visste vi ju. Behandlingen däremot, har vi ju haft väldigt svårt att komma fram till. Så... ja, vi har beställt ett borstat men obehandlat golv, så får vi prova på plats om det ska bli vitoljat, ljusgråoljat, mattlackat, vitlutat eller nåt helt annat. Känns lite roligt att det faktiskt är en liten del i vårt husbygge som vi "ska göra själva". Golvet är beställt från Baseco, kommer säkert bli jättefint i slutändan. Plank som är 11.5 cm på ovanvåningen, massivt 14 mm tjockt, och massivt 20 mm tjockt och 13.7 cm breda på nedre plan.

Vi hade lyckats bestämma oss för klinker, men efter att det vi ville ha hade utgått ur sortimentet (hur typiskt är det?), så kanske vi tänker om lite. Det vi bestämt oss för var 15X15 cm svart/vit rutigt i badrummen, fast inte helt svart/vit rutigt utan mer antracitgrått/ljust marmorerat. Det vi föll för var lätt polerat och gav känslan av ett romerska badhus (är det det vi vill ha?!). Helt svart och vitt är superduperfint, men... vi hade det i förra huset. All smuts du inte ser på den vita plattan ser du på den svarta, och vice versa. Slutsats; inte praktiskt för oss som inte vill städa oftare än nödvändigt. Till groventren och glasveranda/hall tänker vi oss något åt jord/terracotta hållet, lite känsla av ett orangeri, men inte för rött. Den perfekta plattan måste dyka upp nu de närmsta dagarna. Och det skulle fortfarande kunna tippa över till fördel för en marockansk platta med starka mönster.

I huset jobbas det på för fullt. Kök är avropat och bör anlända om några veckor, vitvaror beställda (Asko), råplan till väggarna på gång. Trappan hade det blivit lite missförstånd med, så där har vi stoppat produktionen. Det som var beställt motsvarade inte riktigt våra önskemål, och inte heller vad som var lämpligt om man vill följa lagen =). När vi åkte därifrån häromdagen noterade vi att på ena kortsidan hade det kommit upp panel utvändigt, den nedre stående panelen. Det såg kalasfint ut - och då är den ju inte ens målad ännu!

I överklagandet på bygglovet för vårt förråd väntar vi på beslut. Just nu känns det som att vi brevväxlar med våra blivande grannar via Länsstyrelsen. Hoppas att det fattas ett beslut snart och att både vi och våra blivande grannar respekterar det beslut som fattas och kan lägga diskussionen bakom oss och bygga upp en fungerande grannrelation.

Varit en skön helg, Melodifestivalen live med VIPbiljett som jag vann via mitt jobb. Tjejerna var hemma med farmor och farfar och tittade otåligt efter sina föräldrar i publiken, de vinkade för säkerhets skull, och jag har lovat dem att vi såg dem... Idag har stora tjejen och jag haft en helmysig eftermiddag på simhallen, med bus och bubbel.

Det var sjukstuga med stora tjejen hela förra veckan, och nu har lilltjejan 39 graders värme, snorar och har kräkts. Vi skickar en tacksamhetens tanke till barnens mormor som är vår vardagshjälte och fixar vabbandet imorrn!

På travet igår sprang hästarna helt enligt makens planer, hoppas det kan göra det någon mer gång, när utdelningen är lite större, då skulle planerna för huset kunna utökas ytterligare =)

Trevlig söndag, imorrn startar vi upp veckan med att svänga förbi vårt drömställe och bestämma var handdukstorken ska sitta i stora badrummet...

Kram! Anna

2 kommentarer:

  1. Låter som det kommer bli jättefint. Det är ju så många val att göra. Vi håller på med vår grund och jättekallt ute är det här i norra Sverige. Det där med trappan lät inte bra, det är väl SSC som levererar till Fiskarheden? De är ju stora, vd var det som var fel, kanske nåt man skall se upp med? Lycka till med letande av kakel nu. Kram / Anna

    SvaraRadera
  2. Hej! Nej, problemen med trappen hade ingenting med leverantörn att göra, utan det var missförstånd mellan vår säljare och trappansvarig hos Fiskarhedenvillan (om jag förstod det rätt). Nu blir det en helvit trappa i Landhausmodell - och det tror jag blir jättefint! Hoppas att allt går fint och skrider fram enligt planen med ert bygge! Kram Anna

    SvaraRadera