Summa sidvisningar

söndag 28 november 2010

Fönster i huset!















Hej! Några steg framåt till, nu sitter det fönster i huset och snickarna anser det vara tätt (även om det är nån form av presenning som skyddar vissa öppningar ännu). Vi är riktigt nöjda med fönstren, men mitt symmetriska öga har några små problem - undrar om nån annan ser (alla kommer ju att se nu när jag påtalar det...). Fönstren på nedervåningen är 20 cm högre än de där uppe (och det ska de vara), men jag tycker det ser knasigt ut att storleken på krysspröjset är annorlunda. Vad tycker ni?

Nu hoppas att vi att bygget ska rulla på. Allt går fint hitintills, enda smolket i bägaren är att vår granne inte gillar placeringen av vårt förråd - vi hoppas dock att vi ska kunna bli goda grannar, vi har inte haft några intentioner om att ställa till det för någon annan, när vi har planerat vår dröm.
Igår när vi var ute vid bygget passade Amelie på att göra skidpremiär, urkul tyckte hon!












2 kommentarer:

  1. Hej,

    Lite svårt och se är på bilden, det där med spröjsstorlek, tror inte det är konstigt. Spröjsen levereras väl av husfabrikanten/förnstertillverkaren och de borde ju veta vad som passar. Spännande och följa bygget ert. Läste tidigare att du var inne på vitlaserat golv, är också sugen på det till vårt hus. Har du hittat något? Några tips kanske? Vi har kollat på Kährs, vitlaserad ek, lutar nog åt det.

    SvaraRadera
  2. Har också kollat på Kährs vitlaserade ek, men just nu lutar det åt vitlaserad eller vitoljad furu, typ http://www.dalafloda.com/default.asp?PageID=1022. Och ja, kanske man ska lita på hustillverkaren, men eftersom några fönster som enligt ritningen ska vara öppningsbara inte är det i verkligheten, så kan det säkert bli fel =). Hoppas snart ha lite nya bilder att dela, de jobbar mest inomhus just nu, och då ser vi inte så stor skillnad... Trevlig lördag!

    SvaraRadera