Summa sidvisningar

onsdag 24 augusti 2011

Altan- & trädgårdsdags!



En härlig inflyttningspresent från mamma och pappa har fått en härlig plats i vår trappa. Vi är urnöjda med våra vita, lite ruffiga väggar av råplan, och vår vackra vita trapp. Ja, den blir smutsig. Det gör inte så mycket, ibland tar man sig tid att städa. Däremellan får man tänka på hur fin den är när den är just nystädad. Den lyser upp hela rummet!












Så enkelt det är att förändra intrycket av en möbel, bara genom att byta tyget på en stolsits. Pappa fixade åt mig, jag tyckte det blev jättefint. Lite traditionellt randigt mönster, men i färger som gör mig glad! Vår golv är Basecos antik, obehandlat, som vi har behandlat med vitolja och naturell hårdvaxolja. Verkar hålla med ganska bra, ingen smuts syns i princip, det är visserligen borstat så det har en lite strukturerad yta, men är jätteskönt att gå på. Vi har lagt det på större ytor än rekommenderat, så vi har några knakställen, men det är ju charmigt eftersom drömmen var att få vårt nya hus att kännas som att det har en själ och några år på nacken =)


Hej!

Full fart här med planering av trädgård och påbörjat bygge av altan och förråd. Carporten är mestadels vit, och förrådet har fått i alla fall lite väggar och pappat tak. Fint blir det! Grannarna kommer troligen att överklaga vårt förrådsbygge till ytterligare instans, men vi kände att vi inte kommer i ordning i vårt hem om vi inte får till de utrymmen vi har tänkt oss utifrån vårt behov. Så nu bygger vi och håller tummarna hårt!

Idag påbörjade maken och svärfar bygget av vår altan. Det blir en jättestor dansbana, men jag hoppas vi får det att kännas mysigt med möbler och blommor. Vi har valt brun, lite spårig trall, är rädd att det ska kännas mörkt, samtidigt som vita möbler kommer göra sig fantastiskt bra till.

Jag har varit och stakat ut den fyrkant på ca 30 kvadratmeter intill berget där jag ska ha som en upphöjd platå med gårdsgrus, att ställa pallkragar för odling och ha ett litet fikahörn på. Jag tror det kan bli riktigt bra!

I övrigt så kommer vi sakta framåt inomhus, vi har satt upp två av högtalarna i vårt ljudsystem och fått igång vår bastu. Vi har bastat sådär 6 kvällar av 8 sedan den kom igång, gissar att det blir glesare mellan gångerna framöver. Men oj vad vi njuter av den, hela familjen. Barnen står mest utanför och leker i duscharna, och vi svettas i ångfunktionen. Härligt! Idag levererades vårt badkar också, så nu ska vi bara få tag i rörmokaren så att de kan få upp blandare så vi kan börja bada också. Vårt utespa har leveranstid i oktober pga. en del tillval vi gjort utöver standardutförande. Hoppas det är bra nog så att det känns värt att vänta på!

I helgen firade vi pappas 70-årsdag här hemma hos oss, väldigt härligt och skönt att upptäcka att sittande middag för 20 personer gick hur bra som helst =).

Är alldeles för dålig på att uppdatera, men nån dag kanske jag blir lite mer aktiv... =). Nu längtar jag efter en härligt ruskig dag så att vi kan elda i vår kakelkamin.

Ha det fint till nästa gång! Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar