Summa sidvisningar

måndag 16 augusti 2010

Bygglov godkänt - och köket ritat!


Tjoho! sa vi i fredags när kommunen ringde och meddelade att vårt bygglov är beviljat. Idag kom papperen på posten också, så nu känns det riktigt bra! Helgen har maken och jag spenderat barnfria i Örebro och Borlänge. Fiskarhedenvillan har sitt huvudkontor i Borlänge och det var dit vi fick bege oss för att rita vårt kök. Vi är 100 nöjda med planlösningen i köket, men har nog lite filning att göra när det gäller färg på framförallt bänkskiva, funderar på om den ska vara åt det vita hållet istället. Och så beslagen, de där som gör pricken över i:et, de får vi nog titta på minst en gång till.

3 kommentarer:

  1. Vilket stort, härligt kök ni kommer få. Är det Fiskarhedens egna kök eller kommer det från en köksfirma?
    Vi valde billigare ekskivor för att så småning byta till det vi känt oss fram till.

    SvaraRadera
  2. Vilket underbart stort kök! En fråga hur långt avstånd har ni mellan köksö och bänkarna? Minst 1,20 brukar väl köksplanerarna säga att det skall vara och utifrån er ritning verkar det som ni har t o m mycket mer eller? I så fall någon speciell tanke kring detta eller blev det så för att köket helt enkelt är så stort och köksön behövde ej vara större, om du förstår vad jag menar? Grattis till ett jättefint hus.

    SvaraRadera
  3. Hej! Japp, köket blir ganska stort, själva köksdelen är ca 22 kvadratmeter, och sedan är rummet där matbordet kommer att stå 26 kvadratmeter till, så vi tror det blir luftigt och bra! Vi har valt köket från Ballingslöv, som Fiskarhedenvillan samarbetar med, och gjort en hel del tillval från standard. Vi har funderingar kring vårt val av bänkskivor, tror att det kan bli byte till ljusare.

    Mellan köks och bänkarna har vi ca 1.70 meter -inte helt nödvändigt, men vi vill ha en ordentlig känsla av rymd och ljus i köket. Vi hoppas att det väl tilltagna utrymmet och ryggåstaket fixar det för oss! När vi får till vårt kök på riktigt finns också en del justeringar från skissen; vi kommer ha en bredare induktionshäll i vit/metallook, samt vitvaror i rostfritt. Tonen på luckorna blir troligen gräddvitt, och handtagen ev. ljusare. Och, som nämnt ovan, så blir nog bänkskivan också mer åt det vita hållet. Ljust ska det vara =)!

    SvaraRadera