Summa sidvisningar

måndag 30 augusti 2010

Bankbesök

Dåså, då har vi besökt vår käre bankman och tittat på upplägg för byggkreditiv och kommande lån. Inga problem med att låna pengar, tack och lov, och mycket intressant information kring räntor och möjligheten att räntesäkra. Blev lätt förvånad över möjligheten att räntesäkra ett tioårigt lån på en nivå under 4%, och på 6 år för runt 3.5%. Som den riskaversiva människa jag är känns det ganska lockande att safe:a, samtidigt som ränteläget för rörlig ränta just nu, på ca 2%, ju faktiskt gör halva priset på räntorna jämfört med att vara lite feg. Däremot är väl verkligheten den att sannolikheten att en rörlig ränta skulle ligga ens i närheten av dagens nivåer på någon längre sikt obefintlig. Vi lär ta oss en ordentlig funderare!

Förutom det har vi fått in den första offerten på att bygga huset, och om vi har tolkat informationen rätt så känns det ganska ok - lite utrymme för förhandlling finns ju säkert. 15.30 imorgon träffar vi den byggaren för genomgång.

Hemmaläget är just nu lugnt, stora dottern A är snorig och ligger inne i vår säng och sover gott - för att inte störa lilla C. Ska faktiskt ta och göra henne sällskap ganska snart. På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar