Summa sidvisningar

måndag 23 augusti 2010

Tillverkningsorder skickad!

Japp! Idag skrev vi under pappren och skickade iväg beställningen av vårt hus. Hade inte varit riktigt lika läskigt om vi hade haft klart med en byggfirma som ska bygga det åt oss... I vilket fall som helst, v.43 ungefär så dyker delarna upp & det är dags att börja snickra! Ska bli så himla kul att det kommer igång, efter dessa år av funderande och planerande. Inser också att det är en hel del val kvar att göra... Men känns kul! Skön känsla att vi är överens om stil och färger, och att kunna ta ett helhetsgrepp på inredningen, istället för att som när man renoverar, ha olika stilar i olika rum. Tror det kan bli bra.

När vi gjorde avropet blev det förstås en del tillval - men inte riktigt så mycket som jag trodde. Vi lade till helglas i dörren ut från badrummet, några innerdörrar fick vara med fönster längst upptill för ljusgenomsläpp, och vi har valt skjutdörrar till alla sovrum och klädkammare. Känns praktiskt för att kunna möblera hela väggarna. Och, för att det inte ska kunna samlas damm bakom. Huset blir nog vitt, taket kommer att vara tegelrött och detaljer såsom stuprännor och liknande kommer att vara i aluzink. Vi valde till aluminiumfönster för att ha det underhållsfritt framöver och en centraldammsugare. Nu ska vi ta och räkna ut hur mycket golv / lister / kakel & klinker och liknande vi behöver, för att se hur totalsumman påverkas av vilka val vi gör för dessa ytor. Just nu är ett vitoljat ekgolv eller vitsåpat furugolv högt på önskelistan.

Ha en bra kväll!

1 kommentar:

  1. Hejsan, Anna Lindberg heter jag och jobbar med tv i 24Corren och 24nt. Vi håller på och gör en tv-serie om människor som på olika sätt är inne i faser när det här med boende blir högprioriterat (folk som bygger, som säljer, renoverar osv). Tycker att det skulle vara väldigt roligt att träffa en familj som håller på att bygga sin drömkåk och funderar på om ni skulle vilja vara med? Du får gärna höra av dig (helst så snart som möjligt) till anna.lindberg@24nt.se eller ringa mig via växeln, 013-28 00 00 så kan vi snacka mer. Allt gott så länge och tack för en bra blogg!

    SvaraRadera